miercuri, 27 noiembrie 2013

Craciunul...ce era si ce este pentru mine



        Cand eram mica, cat mai asteptam Craciunul! Totul este atat de colorat si de vesel...orice colt al orasului straluceste de frumusete, iar atmosfera  de sarbatori pot spune ca e cea mai placuta atmosfera care poate exista. Totul devine special, pana si banala ciocolata calda poarta cu ea spiritul Craciunului!
         Cred ca orice om a trecut prin tristele momente cand a aflat ca nu exista Mos Craciun. Farmecul, magia si esenta sarbatorilor pierise in acele clipe in sufletul fiecarul copil. Cata dezamagire sa aflii ca ai crezut ani la rand intr-o iluzie creata de proprii parinti! Cadourile de sub brad nu vor mai fi niciodata la fel pentru ca acel mister care le invaluia a disparut odata cu mult indragitul Mos Craciun.
         Dar apoi, sarbatoarea capata alt inteles, adevaratul sau inteles. Ce reprezenta atunci pentru mine Craciunul: "vine mosu'!". Ce reprezinta acum pentru mine Craciunul:

  • FRUMUSETE - chiar daca povestea cadourilor aparute prin magie sub brad nu mai exista, magia nu s-a pierdut, ea este prezenta in aceste zile peste tot. Pamantul nu a aratat niciodata mai bine ca in noaptea dinspre 24 spre 25 decembrie. Cred ca si daca te-ai duce pe Marte, tot ai putea vedea cum Pamantul straluceste intr-un curcubeu de culori.
  • UMANITATE - in sfarsit omul devine ceea ce ar trebui sa fie: o fiinta cu suflet si constiinta. Obisnuim sa fim mai darnici, iertatori si marinimosi de Craciun, chiar daca ar trebui sa fim mereu asa. Toata lumea trebuie sa zambeasca in aceste zile! De aceea, o data pe an eu prefer sa dau decat sa primesc.
  • MOMENTUL IN CARE UITI DE TOT SI PETRECI TIMP CU CEI DRAGI
           Celelalte intelesuri am sa le descopar pe masura ce vor trece anii, si sunt sigura ca mai sunt multe de descoperit. Inca imi e dor de Craciunurile in care imi deschideam nerabdatoare si curioasa, mai ales curioasa, cadourile de la mosu' si scriam cu mare entuziasm lista de cadouri, care bineinteles ca nu era respectata. Nu ca era bine sa fii copil?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru ca mi-ati spus parerea dumneavoastra!